Pokémon Y

Pokémon Y

Het is herfstvakantie. Lekker de hele week lekker buiten spelen, zo nu en dan een educatief verantwoord museumbezoek en natuurlijk: gamen. Want er ligt een behoorlijk stapeltje nieuwe spellen die besproken moeten worden. Alle gelegenheid dus om de komende tijd even een inhaalslag te maken wat betreft de nieuwe games. Of toch niet? Want met het nieuwe spel Pokémon Y is de motivatie om andere spellen te spelen niet meer heel groot. In de weinige momenten dat mijn zoontje aanspreekbaar was tijdens het spelen van het spel verzuchtte hij: “Pap, dit spel is zó koel!”

Opzet
De nieuwe spellen Pokémon X en Pokémon Y gaan door op dezelfde voet als eerdere spellen in de Pokémon serie. Of het nou Gold/Silver, White/Black of X/Y heet, het principe is gelijk. Je loopt rond door een bepaald gebied, je moet Pokémon verzamelen en deze sterker maken. Daarna kom je andere trainers tegen waartegen je moet vechten. In totaal zijn er 8 gym leaders die je moet proberen te verslaan. De nieuwe spellen zijn in dit opzicht hetzelfde als vorige generaties spellen en dat is maar goed ook, want dat willen de spelers toch weer zien.

Nieuw
pokemon1Maar er zijn zeker een aantal nieuwe elementen die ook het een en ander aan het spel toevoegen. Het meest in het oog springend zijn de verbeterde graphics die speciaal voor de 3 DS zijn aangepast. Hoewel het 3D effect niets toevoegt aan het spelen van het spel is het wel gewoon heel mooi. Behalve dit kun je je ook wat sneller door het spel heen bewegen, want je kunt een fiets tot je beschikking krijgen of rolschaatsen. Andere nieuwe element zijn de Supertraining, waarmee het makkelijker wordt om je Pokémon sterker te maken en de Mega Evolution, waarmee je tijdens het gevecht nog een extra boost aan je Pokémon kan geven. Ook de online speelbaarheid is duidelijk beter geworden.

Topper
Hoewel het spel niet heel erg veranderd is is de nieuwe generatie Pokémon spellen een uitstekende aanvulling op de reeds bestaande spellen. De verbeteringen die zijn aangebracht maken het spel nog wat makkelijker in de bediening en daardoor leuker. Het enige nadeel is dat het niet makkelijk is om je kind er mee te laten ophouden. Tip van deze ouder: geef het minimaal 10 minuten van tevoren door, dan kunnen ze al vast aan de gedachte wennen. Want het is echt verslavend, maar op een heel leuke manier.

pokemon4Platformen: 3DS
Webadres: www.pokemonxy.com
Categorie game: platform, vechtspel
PEGI-aanbeveling: 7
Herspeelbaarheid: goed
Aantal spelers: 1
Leercurve: vrij makkelijk
Taalmoeilijkheid: spel is in het Engels, maar dat is geen probleem
Hoeveel spelers het leukst: 1
Coöperatief of competitief: n.v.t.
Extra hardware: n.v.t.
Prijs: € 44,99
Beoordeling: ★★★★☆ 
please install flash