Kinect: Star Wars

Kinect: Star Wars

Ook al zo’n Star Wars fan? Helemaal gek van de films en er helemaal klaar voor om in de huid van een Jedi te kruipen en op avontuur te gaan? Misschien is het dan wel beter om niet aan dit spel te beginnen, want het zou wel eens wat kunnen teleurstellen. Want het ene Lucas Arts product is het andere niet, zo blijkt uit dit middelmatige spel, zeker leuk en grappig, maar absoluut geen topper en daardoor Star Wars niet waardig – in ieder geval niet voor de diehard fan.

Onderhoudend en onevenwichtig
Toch is Kinect: Star Wars zeker wel onderhoudend. De besturing is prima. Door een stap vooruit te zetten kom je meteen in beweging, het besturen tijden het podracen is makkelijk aan te leren en reageert prima. Ook zul je uitgebreid in actie moeten komen met je lichtzwaard, maar dat gaat ietsjes lastiger. Je staat toch vooral als een gek om te heen te zwaaien, zonder dat dit tot echt zwaardvechten leidt.

Het spel bevat eigenlijk vijf aparte spellen, waardoor je behoorlijk wat tijd met dit spel kunt doorbrengen. De game bestaat uit de Jedi Destiny, Podracing, Galactic Dance Off, Rancor Rampage en Duels of Fate, waarvan de blikvanger toch de Jedi Destiny is. Deze spelmodus bevat een verhaallijn waarin alle elementen van de overige minigames ook langskomen. Bij de Rancor Rampage is het de bedoeling om een hele stad te slopen, wat best wel eens grappig is. Maar de dansmodus is toch een beetje gezocht. Ik zie de gemiddelde Star Wars fan niet lekker staan dansen. En hoewel de beelden over het algemeen heel behoorlijk zijn, blijft het spel toch erg onevenwichtig.

Publiek
Dit is dus niet echt een spel voor de echte fan, maar er zijn zeker spelers voor wie dit spel geschikt is. Door het (redelijk milde) geweld is het spel PEGI 12 en de bovengrens lijkt zo rond de 15 te liggen. Bij deze doelgroep zullen er genoeg spelers zijn die het leuk vinden om een beetje door het landschap heen te schieten, waarbij het podracen het leukst is. Door je lichaam licht te kantelen is het ruimteschip heel goed te besturen. Hierdoor is het podracen ook meteen het leukste onderdeel van het spel.

The Search Continues
Maar de zoektocht naar het ultieme Star Wars spel kan nog wel even duren. Kinect: Star Wars is in ieder geval niet het antwoord op de gebeden van de fans. Daarvoor is het toch te onevenwichtig en gewoon niet goed genoeg. En laten we eerlijk zijn, een dansspelletje in een Star Wars spel? Dat moet toch beter kunnen.

Platformen: XBox
Webadres: www.lucasarts.com
Categorie game: adventure
PEGI-aanbeveling: 12
Herspeelbaarheid: matig, op het podracen na
Aantal spelers: 1 – 2
Welke vaardigheden worden gestimuleerd: coördinatie
Leercurve: redelijk simpel
Taalmoeilijkheid: spel is in het Nederlands
Hoeveel spelers het leukst: 2
Coöperatief of competitief: beide mogelijk
Extra hardware: Kinect
Prijs: € 39,95
Beoordeling: ★★½☆☆ 
please install flash