Mario Kart DS

Mario Kart DS

Mario Kart is een vrolijke racegame voor iedereen. In de fantasiewereld van Mario kun je racen met je favoriete karakter. Je kunt kiezen uit verschillente type karts en motorfietsen. De ene trekt wat sneller op, maar heeft een lagere topsnelheid, de andere is wat zwaarder, zodat hij minder makkelijk van de weg wordt afgeduwd.

Bij Mario Kart gaat het om de lol van het racen. Het eerste aan de finish komen is natuurlijk het doel, en daarvoor zijn alle middellen geoorloofd. Je kunt je tegenstander proberen van de baan af te duwen. En onderweg op de racebaan kun je allerlei items oprapen om jezelf voordeel te geven of andere dwars te zitten. Met een bananenschil op de baan zorg je dat je achtervolgers slippen. Een paddestoeltje geeft je voor een paar seconden extra snelheid. En met een blauw schild kun je de koploper even uitschakelen.

Mening veilig gamen

Mario Kart is een bijzonder leuke racegame voor alle leeftijden. Het spel zit zo in elkaar dat je vanzelf voordeel krijgt als je achterligt. Je krijgt betere items om andere dwars te zitten of zelf sneller te gaan. Hierdoor maakt iedereen tot het einde van de race kans om te winnen. Ervaren en betere spelers hebben wel wat voordeel, maar minder vaardige spelers maken nog steeds kans om te winnen.

Ook in je eentje spelen is leuk. Er zijn veel verschillende racebanen te ontdekken en naarmate je meer races wint, kun je uit meer karakters en karts kiezen.

Op de DS speel je Mario Kart alleen, maar je kunt heel eenvoudig met maximaal 8 personen tegen elkaar racen, als iedereen een eigen DS heeft. Als één speler het spel heeft kun je op een beperkt aantal circuits racen. Als iedereen een eigen cardridge heeft zijn alle banen en alle karakters beschikbaar. Mario Kart DS is erg populair op vakantie: leuk om nieuwe vriendjes op de camping uit te dagen.

please install flash

Platform: NDS/NDSi/NDSi XL
Aantal spelers: 1 / max 8 met wifi
PEGI-leeftijd: 3
Onze aanbeveling: 4-111
Taal: Engels
Beoordeling: ★★★★★