Upgraden of niet…

Upgraden of niet…

Corné: Hé Michaël, zit je achter de computer?

Michaël: [loopt naar zijn computer] wacht even, ik loop er even naartoe, dat chat makkelijker met toetsenbord.

C: [scoort intussen even 5 sterren op level 3-5 van Angry Birds op z’n iPhone]

C: Wist je al dat er een nieuwe versie van de XBOX 360 uit is? Kleiner en stiller.

M: Zo lang je er geen nieuwe dingen mee kan doen ga ik niet upgraden.

C: Dat was ik ook niet van plan. Maar Zola begon er gisteren over. Of we die niet moeten aanschaffen. “Pap, wist je dat er een nieuwe XBox is? Die is echt veel mooier en kleiner dan die van ons. En de buurman heeft ‘m ook al”.

M: Wij hebben thuis een oude (dikke) PS2, PS3, eerste generatie 360 en een gewone witte Wii. Dat is eigenlijk een beetje het nadeel van early adopter zijn, dat je steeds blijft zitten met die eerste, lawaaiige machines, terwijl later anderen de stille, platte en energiezuinige versies kopen.

C: [lacht] Dat is waar, maar het levert wel een mooie verzameling op ;-) Dat gebruik ik zelf soms ook een beetje als excuus om nog een oud apparaat in huis te halen. Nadeel van zo’n verzameling is dan wel weer dat Zola en Yoda het normaal vinden dat hier zo’n beetje alles in huis is.

M: De kinderen gaan er automatisch van uit dat wij binnenkort een Kinect ‘krijgen’, voor Papa’s werk zeg maar :-)

C: Daar wordt hier in huis ook al over gespeculeerd. Zeker nadat ik een tijdje terug voor een demo was uitgenodigd.

M: [legt ondertussen een 105-punten-woord in spelletje Words With Friends op de iphone]

C: Ik vind dat wel lastig af en toe. De vanzelfsprekendheid waarmee onze kinderen verwachten dat wij ‘alle’ game-consoles in huis hebben.

M: Voor mij is het criterium om iets te kopen of het echt innovatief is, iets nieuws waarvan ik wil weten hoe het werkt zodat ik voor mijn eigen werk kan nadenken over nieuwe interfaces tussen mensen en machines. Maar een nieuw kastje of groter scherm vind ik zelf niet zo interessant.

C: Precies. Ik moet op de hoogte blijven en ervaringskennis opdoen voor mijn studenten Game Design, maar of ik nu op een oude of een nieuwe versie van de XBox of PS3 speel maakt natuurlijk helemaal niets uit.

M: Goed voorbeeld hiervan is de Nintendo DSi XL, dat is gewoon dezelfde spelcomputer maar dan met een groter scherm. En daarvoor was de DS light ook al hetzelfde als de eerste generatie DS.

C: Yoda begon er laatst over dat hij graag een DSi XL wil hebben. Het hielp niet dat ik zei dat hetzelfde apparaat is als z’n voorganger en dat deze vooral voor mensen van middelbare leeftijd is, die een leesbrilletje nodig hebben. “Niet waar pap, het is juist vet zo’n groot scherm!” riep hij meteen.

M: Arthur heeft voor eerst zelf gespaard voor een console: hij heeft inderdaad een DSi XL gekocht. Hij wil vooral dat grote scherm omdat hij hem ook gebruikt als e-reader, om op school boeken van Harry Potter te lezen.

C: Ik had ook al besloten om ze zelf te laten sparen voor dat soort wensen. Geeft mezelf ook het gevoel dat ik beter mijn verantwoordelijkheid neem als opvoeder….

M: Even tussendoor: zie ik daar een Commodore 64 staan tussen je consoles? Haha!

C: Goed gezien. Jij hebt toch ook op dat apparaat leren programmeren?

M: <klik> [Michaël is offline]

C: [logt uit]